Intentionerne bag plejen af det grønne område

 

Søndag den 24. april 2016


Intentionerne bag plejen af det grønne område


Det er et unikt område vi har sommerhus i, både hvad angår faunaen og floraen. Derfor skal vi også passe godt på området.

Der strækker sig 2 store områder fra stranden og helt op bag til sommerhusområderne (mod øst). De er som skabt til at bringe dyrelivet helt op i vores haver. Meningen er, at disse 2 områder skal skårlægges 2 gange årligt på tidspunkter, hvor fuglene har forladt rederne og rådyrerne er blevet så store, at de stikker af og ikke trykker sig, så vi klipper dem i stykker med skårlæggeren.


Det handler om at holde mændene med deres røde havetraktorer væk, så vi kan spadsere ned til stranden ad nogle  stier og nyde synet af blomster og dyreliv omkring os. (Det skal dog nævnes, at vi er glade for, at de kører ned til stranden og laver nogle få smalle gåstier i området).


Alternativet til dette er, at vi klipper det hele ned som en græsplæne. Det eneste vi så får at se, er muldvarpeskud, snegle og sorte hundeposer, der er smidt.


Med hensyn til forstranden (feddet) er det også meget specielt. Der findes ikke mange lignende steder  tilbage i Danmark. Det er meningen, at det skal ligge hen og kun blive beskåret ca. hvert 5 år for speciel høj vækst. Der skal gerne kunne vokse lyng og årstidens vilde blomster. Der skal gerne være tjørn og krat til fuglene og det skal være stedet, hvor viber og lærker søger hen og hvor harer og fasaner kan færdes trygt. Tanken er, at der kun skal være 5-6 trådte stier, som gør det til en oplevelse at spadsere til stranden. Der er 2 køreveje ned til stranden og der bør ikke etableres flere.


Alt dette kan kun lade sig gøre, hvis vi kan holde folk tilbage med lysten til at klippe alt ned og sprøjte med al mulig gift. Hvis det kan lykkes, vil vi vedvarende have et smukt naturområde i balance med beboerne og naturen. Jeg håber, jeg har givet et billede af strategien med, hvordan jeg og bestyrelsen ønsker at pleje og bevare de grønne områder

 

Med venlig hilsen

 

Hans Nielsen, Det grønne område


Copyright © 2011 Grundejerforeningen "Stoense Havn".

All Rights Reserved.